Meteen naar de inhoud
nootropic

Choline Bitartraat

Choline is een voedingsstof die essentieel is voor gezonde hersenen. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat meer dan 90% van de wereldbevolking al een tekort aan choline heeft.

Het in ons supplement toegepaste ‘Choline Bitartraat’ is choline gecombineerd met zout van wijnsteenzuur. Het heeft een veel betere opnamesnelheid dan pure choline. Choline is chemisch verwant aan de B-groep van vitamines.

onderzoek

Aan de zij-lijn zijn er diverse moderne onderzoeken die positieve resultaten laten zien op gebied van; behandeling diabetes type 2, ondersteuning van een gezonde leverfunctie en ondersteuning bij de ziekte van Alzheimer.


nootropic | aminozuur

L-Tyrosine

Dit aminozuur stimuleert stemming, cognitieve, fysieke en mentale stressrespons. L-tyrosine passeert de bloed-hersenbarrière ongekend snel. Je hersenen gebruiken het als een precursor (bouwsteen) om de neurotransmitters dopamine, epinefrine en noradrenaline te verhogen. Het is tevens een bouwsteen voor het schildklierhormoon.

Dopamine is algemeen bekend als de ‘Feel Good Neurotransmitter’ en is verantwoordelijk voor het geluksgevoel dat gepaard gaat met ervaringen zoals seks of knuffels. Terwijl epinefrine en noradrenaline nodig zijn om goed op stress te reageren.

Je lichaam kan L-Tyrosine aanmaken, maar het raakt uitgeput als je gestrest bent. Onder de druk van ons moderne leven kan de productie het bij de meeste mensen inmiddels niet meer bijhouden.

Regelmatige inname van The ARTIST! zorgt voor voldoende tyrosine in je bloedbaan. Die extra voorraad zal de neurotransmitters aanvullen voordat stress ze kan uitputten, waardoor je langer scherp blijft.


nootropic | aminozuur

Acetyl L-Carnitine

Acetyl L-Carnitine is de meest zuivere, natuurlijke en biologisch actieve vorm van Carnitine. Het zorgt voor een versterkend effect in de hersenen waardoor focus, alertheid en concentratie wordt verhoogt. Dit wordt bereikt door het vermogen om de biosynthese van acetylcholine te bevorderen, een belangrijke neurotransmitter voor de hersen- en zenuwfuncties.

Veroudering

ALCAR is tevens het nootropic die veroudering van hersenen tegen gaat en prestatie verhogend werkt. De acetyl-groep maakt het mogelijk om de bloed-hersen barrière te passeren en daarmee je hersenen en zenuwen te bereiken, waar het stemming, leren en het geheugen kan verbeteren.

Op het cognitieve level biedt het ondersteuning voor het energie-systeem van ons lichaam, waar mitochondriën (de krachtcentrales van de cellen) vet verbranden en energie genereren, vooral voor spier- en hersenweefsel.


nootropic | aminozuur

L-Theanine

L-Theanine bevordert ontspanning en vergemakkelijkt de slaap door bij te dragen aan een aantal veranderingen in de hersenen.

Het is een aminozuur dat vooral wordt aangetroffen in groene en zwarte theebladeren. Onderzoek laat zien dat L-Theanine een hele reeks aan gezondheidsvoordelen kan bieden, waaronder MENTALE FOCUS en SLAAP ONDERSTEUNING.

Als ‘Team Player’ werkt het vooral erg goed samen met cafeïne om vervolgens de positieve effecten te vergroten en de negatieve te verminderen, waardoor kriebels en energie-crashes achteraf worden voorkomen.

nootropic | aminozuur

Cafeïne

Het is ’s werelds meest gebruikte en algemeen aanvaarde psychoactieve drug. Een natuurlijke stimulans die voorkomt in meer dan 60 planten, zoals koffiebonen, thee, cacaobonen, yerba maté en guayana.

Cafeïne helpt ons alert te blijven door adenosine te blokkeren, een neurotransmitter die de hersenen ontspant en het lichaam een signaal geeft om te slapen. Het stimuleert het centrale zenuwstelsel om de geestelijke alertheid en duidelijkheid te verbeteren.

Brain Fuel

Het is een zeer effectief ‘Brain Fuel’ bij verhoogde prestaties, waardoor men zich bijna onmiddellijk alerter voelt. Gematigde cafeïne-inname wordt ook steeds vaker geassocieerd met een langere levensduur. Het werkt ook om serotonine te verhogen, een belangrijke ‘Mood Influencer’, en het is krachtig genoeg om depressie meetbaar te beïnvloeden.

nootropic

Blueberry

Ook bekend als de wilde bosbes. Britse gevechtspiloten uit de Tweede Wereldoorlog meldden verbeterd nachtzicht na het eten van jam gemaakt van deze bessen. Een echte superfood, boordevol anthocyanosiden en anthocyanidinen, beide plantenpigmenten met uitstekende antioxidant-eigenschappen.

Beeldscherm

Blauw licht is zichtbaar licht met hoge energie of korte golflengte, dat netvlies aandoeningen veroorzaakt, zoals leeftijdsgebonden maculaire degeneratie en retinitis pigmentosa. Blueberry bevat grote hoeveelheden polyfenolen (anthocyanines, resveratrol en proanthocyanidinen) en biedt daarmee vele gezondheidsvoordelen.

De kwaliteit van je zicht wordt sterk beïnvloed door voeding. Dit supplement ingrediënt kan oogdegeneratie helpen voorkomen, nachtzicht verbeteren en helpen om beter te zien in omgevingen met weinig contrast.

nootropic | aminozuur

Siberische Ginseng

Het krachtigste adaptogeen kruid en een sterke antioxidant (beschermt de lichaamscellen tegen vrije radicalen). De effecten van Siberische Ginseng werden intensief onderzocht door fietsers en Olympische marathonlopers, maar ook door astronauten, soldaten en zeilers.

Koning van de kruiden

Siberische Ginseng staat bekend als de koning van de kruiden en is al duizenden jaren een essentieel kruidengeneesmiddel dat al duizenden jaren door Chinese gezondheidswerkers wordt gebruikt, waar het voornamelijk ingezet wordt bij behandelingen van zwakte en vermoeidheid.

In de moderne tijd wordt het veelvuldig gebruikt door ondernemers, professionele atleten en toppresteerders om hun uithouding en motivatie te boosten.

nootropic

Bacopa Monnieri

Een adaptogeen kruid dat vooral wordt gebruikt door twee van ‘s werelds oudste gezondheidspraktijken: de traditionele Chinese geneeskunde en de ayurvedische geneeskunde. Recente wetenschap ondersteunt de voordelen voor de gezondheid, aangezien Bacopa één van de krachtigste natuurlijke noötropische voedingsstoffen is die intellect verbetert.

Gezondheidsvoordelen

Bacopa Monnieri biedt een indrukwekkende lijst van voedings- en gezondheidsvoordelen die gewoonlijk worden toegeschreven aan de alkaloïden, saponinen en sterolen in dit kruid.

Het wordt traditioneel gebruikt voor alle aspecten van geestelijke en emotionele gezondheid en om het geheugen te versterken, focus te verbeteren, snel denken aan te moedigen, stemming te ondersteunen en voor langdurige neurale bescherming in de hersenen en het zenuwstelsel te zorgen.

nootropic | aminozuur

Ginkgo Biloba

Een oude plant die op grote schaal is gebruikt door beoefenaars van traditionele geneeskunde en nog steeds wordt gebruikt door ondernemers en studenten die namen, zinnen en details moeten onthouden.

Ginkgo-bladextract bevat flavonoïde glycosiden en terpenoïden (ginkgoliden, bilobaliden) en de supplementen worden gebruikt voor een breed scala aan gezondheidsclaims en toepassingen, waarvan de meeste gericht zijn op hersenfunctie en bloedsomloop.

Er wordt aangenomen dat het de cognitie verbetert door de zuurstoftoevoer naar de hersenen te verhogen.

nootropic

Rhodiola Rosea

Sherpa’s hebben het gebruikt om hen te helpen de Mount Everest te beklimmen en het werd zwaar bestudeerd door de Sovjet-Unie met betrekking tot militaire, ruimteverkenning en Olympische sporttoepassingen. De actieve ingrediënten van Rhodiola worden beschouwd als ergogene zuren – kruidenbestanddelen die, volgens onderzoeken, zowel de fysieke als de mentale prestaties kunnen verbeteren. Het is het op één na populairste adaptogeen en kan vermoeidheid bestrijden door de secretie en functie van stresshormonen te moduleren.

Golden Root

Rhodiola Rosea staat ook wel bekend als ‘Golden Root’, en is een meerjarige succulente plant. Een opmerkelijk adaptogeen kruid uit de arctische gebieden van Azië en Europa. Het heeft een lange gebruiksgeschiedenis, die teruggaat tot de tijd dat Vikingen het gebruikten voordat ze de strijd aangingen om hun fysieke kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Als krachtig adaptogeen helpt Rhodiola Rosea de homeostase, de weerstand tegen vermoeidheid en stress te bevorderen. Het helpt ook om de cognitieve prestaties te ondersteunen bij vermoeidheid en stress. Het is geweldig voor langdurig endurance bij enorme uitdagingen.

VITAMINEN & MINERALEN

b – complex

Vitamine B1

Vitamine B1 of Thiamine is essentieel voor de aanmaak van nieuwe cellen. Het helpt ook bij het afbreken van eenvoudige koolhydraten, dus het kan essentieel zijn bij het laden van koolhydraten. Voedingsbronnen zijn onder andere volkoren granen, pinda’s, bonen, spinazie en boerenkool.

Wereldgezondheidsorganisatie

Thiamine staat op de lijst van essentiële geneesmiddelen van de Wereldgezondheidsorganisatie, vanwege het groeiende aantal thiamine deficiëntie stoornissen.

Het lichaam concentreert thiamine in metabolisch actieve weefsels, waaronder skeletspieren, hart, hersenen, lever en nieren. Maar het lichaam slaat slechts een kleine hoeveelheid thiamine op (ongeveer 20-30 mg), dus het moet consequent in de voeding worden geconsumeerd om voorgenoemde deficiëntie stoornissen te voorkomen.

Thiamine is betrokken bij veel cellulaire processen. Het is essentieel voor het metabolisme van suikers, eiwitten en vetten en speelt een belangrijke rol bij verschillende belangrijke processen die nodig zijn om energie te maken.


b – complex

VITAMINE B3

B3, of niacine, kan de niveaus van High-Density Lipid (HDL) cholesterol, het goede cholesterol, verbeteren. Hoe hoger iemands HDL-niveau, hoe minder LDL (Low-Density Lipid – het slechte cholesterol) aanwezig is.

Verhoogd alcohol gebruik kan ook B3-tekorten veroorzaken. Natuurlijke B3 voedingsbronnen zijn onder andere rood vlees, melk, gist, eieren, bonen en groene groenten.

Niacinamide, of vitamine B3, is een vitamine die in het lichaam kan worden aangemaakt door het aminozuur tryptofaan.

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft verschillende voordelen van vitamine B3 bevestigd. De meest gemeenschappelijke gezondheidsvoordelen zijn; ondersteuning normale functie van het zenuwstelsel, de normale psychologische functies en bijdrage aan de vermindering van vermoeidheid.

Verbindingen met niacine-activiteiten worden gedefinieerd door hun vermogen om bij te dragen aan de nicotinamide-eenheid (d.w.z. niacinamide) van een belangrijk molecuul genaamd NAD. NAD wordt in elke cel van het lichaam aangetroffen. Het wordt gebruikt om cellulaire energie (ATP) aan te maken, cellen te beschermen en processen te activeren die verband houden met gezonde veroudering.


b – complex

Vitamine B5

Vitamine B5, of pantotheenzuur, komt voor in verschillende voedingsmiddelen en voedingsgroepen. Pantothen komt van het Griekse woord dat ‘van overal’ betekent. Pantotheenzuur is een noodzakelijke ‘Pre Cursor’ van een normaal libido en stress gerelateerde hormonen en heeft een positief effect op de huid. Voedingsbronnen zijn onder meer avocado’s, yoghurt, vlees, peulvruchten, eieren en verschillende andere voedingsmiddelen.

NeuroVitamines

Studies hebben een verband aangetoond tussen de inname van vitamine B5 en geestelijke prestaties. Alle B-vitamines in The ARTIST! worden ook wel ‘NeuroVitamines’ genoemd.

B5 is een essentiële vitamine en de voorloper van het co-enzym A(CoA), een molecuul dat alom vertegenwoordigd is in het menselijk lichaam en vooral deelneemt aan de belangrijkste metabole routes voor cellulaire energie opwekking.

CoA wordt ook gebruikt bij de synthese van de neurotransmitter acetylcholine en is daarom essentieel voor het goed functioneren van het zenuwstelsel.


b – complex

VITAMINE B6

Vitamine B6 is ook bekend als pyridoxine. Vitamine B6 en B12 helpen bij het reguleren van de aminozuur homo -cysteïne. Pyridoxine is ook belangrijk voor de stemming- en slaapregulatie, aangezien het nodig is voor de bio-synthese van serotonine, melatonine en de catecholamine-noradrenaline. Vitamine B6 kan zelfs ontstekings- remmend werken voor mensen die te maken hebben met reumatoïde artritis. Voedingsbronnen zijn onder meer zalm, tonijn, kalkoen, kip, linzen, zonnebloempitten, kaas, bruine rijst en wortelen.

B6 is essentieel voor hersen-ontwikkeling en vele andere lichamelijke processen waaronder het verzorgen van veel metabole routes die belangrijk zijn voor cellulaire energieopwekking. Het wordt zelfs verondersteld de groei van de eerste levensvormen op aarde te hebben veroorzaakt.

Vitamine B6 speelt tevens een essentiële rol bij het metabolisme van vetten, suikers en eiwitten, de synthese van neurotransmitters, de synthese van het hemoglobine dat wordt gebruikt in rode bloedcellen en het verhogen en verlagen van de expressie van bepaalde genen.


b – complex

Vitamine B12

Vitamine B12 of Cobalamine helpt bij de productie van rode bloedcellen en het gebruik van ijzer. B12 wordt over het algemeen aangetroffen in dierlijke producten. Natuurlijke voedingsbronnen omvatten schaaldieren, vis, eieren, zuivel, rundvlees en varkensvlees.

Cobalamine, is een in water oplosbare vitamine die betrokken is bij het metabolisme in elke cel van het menselijk lichaam. Het omvat DNA-synthese, vetzuur- en aminozuur metabolisme en is vooral belangrijk tijdens de levenscyclus van rode bloedcellen in het beenmerg. Het is ook de grootste en meest structureel complexe vitamine.

B-vitamines zijn essentieel omdat ze gezonde cellen, zenuwfunctie en energieproductie ondersteunen. De meeste mensen hebben een tekort aan vitamine B12.

Een van de meest cruciale gebieden voor B-12 zijn de hersenen. Het is nodig voor het in stand houden van de methyl-reacties die helpen bij het repareren van DNA. Vitamine B-12 kan ook helpen om homocysteïne te verlagen, een aminozuur dat bloedvaten ernstig kan beschadigen.


Vitamine C

Rosehip

Een supplement dat rijk is aan antioxidanten die beschermen tegen kanker en hartaandoeningen. Het is een essentiële voedingsstof, omdat je lichaam het niet zelf kan aanmaken. Je moet het dus uit externe bronnen halen. Rozenbottels bevatten voedingsstoffen die niet alleen veel voorkomende ontstekingen verminderen, maar ook de productie van chemicaliën remmen die ontstekingen in het lichaam veroorzaken.

Vitamine C werkt samen met collageen in het reparatieproces van het lichaam. Het is heel moeilijk om voldoende vitamine C uit voedsel te halen, daarom heeft inmiddels gemiddeld 30% van de bevolking een tekort. Sommige groenten en fruit bevatten veel vitamine C, maar kook- en bewaarmethoden kunnen de inhoud ervan uitputten.

Vitamine C, ook wel bekend als ascorbinezuur, is een belangrijke speler in verschillende kritieke processen en functies in uw lichaam. Het is essentieel bij de aanmaak van collageen, L-Carnitine, bindweefsels en bepaalde neurotransmitters. Het wordt gebruikt om glutathion aan te maken, het krachtigste antioxidant in het lichaam. Vitamine C kan de immuunfunctie verbeteren.

Antioxidanten zijn verbindingen die bescherming bieden tegen schadelijke vrije radicalen. Vrije radicalen zijn moleculen die een vorm van zuurstof bevatten die elektronen uit moleculen in je lichaam trekken. Meestal komen die elektronen uit de celwanden van je lichaam, waardoor die wanden afbreken en de cellen vervolgens uit elkaar vallen. Vitamine C is een goede elektronendonor. Het geeft vrije radicalen de elektronen die ze nodig hebben, zonder schade aan de wanden te veroorzaken.

Het speelt een cruciale rol bij het goed functioneren van de hersenen. Volgens studies zou vitamine C ook neuronen kunnen beschermen tegen de schadelijke effecten van de ziekte van Alzheimer, Parkinson en Huntington.

Het is een in water oplosbare vitamine, dus je lichaam slaat geen vitamine C op. Het teveel dat je van voeding of een supplement krijgt, wordt automatisch uitgescheiden via je urine.


Mineralen

Zink

Een absolute krachtpatser, te vinden in bijna elke cel van ons lichaam. Het is een cruciaal micronutriënt voor diverse belangrijke lichaamsfuncties. Het is betrokken bij eiwit- en DNA-synthese, celdeling en het goed functioneren van meer dan 200 enzymen.

Het maakt tevens een essentieel deel uit van het menselijk immuunsysteem.


Mineralen

Koper

Een mineraal dat essentieel is om gezond te blijven. Je lichaam gebruikt koper om veel belangrijke functies uit te voeren, waaronder energie maken, bindweefsel en bloedvaten.

Het helpt het zenuwstelsel en het immuunsysteem in stand te houden en activeert genen. Je lichaam heeft ook koper nodig voor hersenontwikkeling.