Meteen naar de inhoud

The ARTIST! bestaat uit 2 type bestanddelen. Allereerst NOOTROPICS met AMINOZUREN en ADAPTOGENEN, aangevuld en gecomplementeerd door VITAMINEN & MINERALEN.

Ieder ingredient los gezien heeft al een bewezen positief effect op de gemiddelde mens. De synergie van The ARTIST! vormt een ideale BRAIN FUEL mix. Ontworpen om MENTALE PRESTATIES en COGNITIEVE VAARDIGHEDEN te verbeteren. Maar ook MOTIVATIE en CONCENTRATIE te ondersteunen.

Wat ZIJN nootropics

Extra aanvulling op gezonde voeding draaide tot voor kort vaak om het lichamelijke aspect. Bij NOOTROPICS gaat het om supplementen die vooral betrekking hebben op het mentale vlak en het goed functioneren van je brein. Vandaar dat ze ook wel ‘Smartdrugs’ worden genoemd.

Wat DOEN nootropics

Nootropics werden begin jaren 60 ontwikkeld door de scheikundige Corneliu Giurgea uit Roemenië. Dr. Giurgea bepaalde tevens aan welk oorspronkelijk criterium een nootropische stof moest voldoen.

Voorwaarden van Nootropics zijn als volgt te omschrijven:

  • Geheugen, focus en leervermogen stimuleren
  • Ondersteuning bieden bij angst & stressvolle situaties
  • Cognitieve vaardigheden en processen verbeteren

Nootropics maken je productiever in uit te voeren taken en geven je een boost in motivatie.

Optimaal gebruik nootropics

Nootropics maken synthetische verbindingen aan in je brein die de cognitieve vaardigheden verbeteren. Dit gaat echter niet van de een op de andere dag. Naast een gezonde levensstijl is ’Stacking’ een vereiste voor een optimaal resultaat. Het ‘Stacken’ staat hierbij voor regelmatig gebruik om werkzame stoffen op te bouwen, en vervolgens bewust een pauze in te lassen zodat gewenning en intolerantie voorkomen wordt.

Wat kan je van nootropics VERWACHTEN

De titel ’Smartdrugs’ schept soms verkeerde verwachtingen, Nootropics zijn subtiel…er is dus geen gevoel van ‘High’. Ze zullen je persoonlijkheid ook niet beïnvloeden. Zoals koffie dat ook niet doet, en dat is de bekendste en algemeen geaccepteerde Nootropic ter wereld.

Net als de mentale boost van koffie hebben Nootropics ook een vorm van gewenning en ballans nodig. De uitwerking is voor iedere persoonlijkheid verschillend en het vergt dus wat tijd om de juiste ballans te vinden. Meer is beter is hierbij NIET de maatstaf. Werken doet het sowieso, maar neem de tijd om jouw persoonlijk ballans te vinden voor de ultieme aanvulling.

next up

AMINOZUREN

Binnen de Nootropics spelen aminozuren een belangrijke rol. Aminozuren kunnen ons lichaam en vooral onze hersenen op verbazingwekkende manieren ten goede komen. Ze zijn ‘Precursors’ van veel belangrijke neurotransmitters en werken synergetisch samen met de andere ingrediënten van The ARTIST! om hun positieve effecten te verbeteren.

ADAPTOGENEN | PLANTEN- & KRUIDENEXTRACTEN

Plant extracten en kruiden kunnen het lichaam ook helpen zich aan te passen bij vormen van stress die voort komen uit externe situaties. De adaptogenen in The ARTIST! maken onderdeel uit van de krachtigste vormen van kruiden-noötropica ter wereld.

Het zijn plant- en kruidenextracten die hun functie op wonderbaarlijke wijze kunnen aanpassen volgens de specifieke behoeften van het lichaam. Het gevolg van bijvoorbeeld stress zorgt voor een ernstige verstoring waardoor de balans tussen de hormonen kan worden verstoord. Zo’n verstoring wordt meteen opgemerkt door de adaptogenen. Vervolgens wordt er ingegrepen door de verhoging van ongewenste hormonen te blokkeren.

Kort samengevat hebben ze allemaal positieve resultaten op het vlak van gemoedstoestand (angst, vermoeidheid, lusteloosheid), hormonen, libido, testosteron en andere gunstige effecten die te maken hebben met onze hormoonbalans.

Plant extracten en kruiden staan in de Westerse cultuur helaas nog in de kinderschoenen. In de Chinese en Indiase Ayurvedische geneeskunde worden ze al eeuwenlang zeer succesvol gebruikt en ingezet.
EN DAN HEBBEN WE NOG

VITAMINEN

De krachtige ‘SYNERGY & CHEMISTRY’ van The ARTIST! wordt ondersteund en aangevuld door vitaminen en mineralen. Qua vitaminen ligt daarbij vooral de nadruk op het opgenomen vitamine B-complex.

Om verschillende redenen zijn B-Vitaminen van vitaal belang. Ze zijn chemisch en structureel nauw verwant aan fosfatidylcholine, een van de belangrijkste componenten van de grijze stof van onze hersenen. Het is ook nauw verwant aan choline, dat essentieel is voor de gezondheid van de hersenen en het hart.

Deze vitaminen worden beschouwd als essentiële voedingsstoffen en helpen voedsel om te zetten in brandstof, dus vooral belangrijk voor het energiemetabolisme. Ze zijn ook belangrijk voor het ondersteunen van een gezonde, evenwichtige stemming, het voorkomen van geheugenverlies en migraine en zelfs voor het ondersteunen van een gezonde huid, haar en nagels.


Vitamine c

Naast vitamine B is ‘Rose Hip Vitamin C’ aan het supplement toegevoegd. Rijk aan ANTIOXIDANTEN die kunnen beschermen tegen kanker en hartaandoeningen. Het is een essentiële voedingsstof, wat betekent dat je lichaam het niet zelfstandig kan aanmaken en je het dus uit externe bronnen moet halen.

Vitamine C werkt samen met collageen in het reparatieproces van uw lichaam. Het is moeilijk om voldoende vitamine C uit voedsel te halen, daarom heeft 30% van de bevolking een tekort. Sommige groenten en fruit bevatten veel vitamine C, maar kook- en bewaarmethoden kunnen de inhoud ervan uitputten.

Het staat ook wel bekend als ascorbinezuur, is een belangrijke speler in verschillende KRITIEKE PROCESSEN en functies in het lichaam. Essentieel bij de aanmaak van collageen, L-Carnitine, bindweefsels en bepaalde neurotransmitters.

Volgens studies zou vitamine C ook neuronen kunnen beschermen tegen de schadelijke effecten van de ziekte van Alzheimer, Parkinson en Huntington.

Het is een in water oplosbare vitamine, dus je lichaam slaat geen vitamine C op. Het teveel dat je krijgt van een supplement wordt simpelweg uitgescheiden via je urine.


MINERALEN

Misschien wel de ’Slagroom op de cake’. Om gezond te blijven spelen mineralen een essentiële rol in ons leven. Onze keuze voor de twee opgenomen mineralen ZINK en KOPER is als volgt te omschrijven.

De eerste is een absolute krachtpatser, te vinden in bijna elke cel en daarmee cruciaal voor diverse BELANGRIJKE PROCESSEN in het lichaam. De laatste speelt een belangrijke rol bij ENERGIE AANMAKEN en is daarnaast nodig voor de ONTWIKKELING van de HERSENEN.